Tietosuoja

Aberdeen Standard Investments on sitoutunut suojaamaan henkilötietosi.

Tietosuojakäytäntömme sisältää tärkeää tietoa siitä, mitä henkilötietoja me keräämme, mitä teemme tiedoille, kenen kanssa ja miksi voimme jakaa ne sekä mitä oikeuksia sinulla on antamiisi henkilötietoihin nähden.

Meidän on ehkä muutettava tätä tietosuojakäytäntöä, käy aika ajoin katsomassa päivitykset sivustollamme. Otamme sinuun ehkä yhteyttä, jos teemme suuria muutoksia henkilötietojen käsittelyyn.

Evästekäytäntömme on osa tietosuojakäytäntöämme. Kun selaat sivustojamme, tallennamme tietoa sivustojen käytöstä palvelujemme parantamiseksi. Käyttämämme evästeet ja niiden toiminta on selostettu evästekäytännössämme www.aberdeenstandard.com/cookie-policy.

Keitä me olemme

Olemme Aberdeen Standard Investments, osa Standard Life Aberdeen plc:tä, yhtä maailman suurimmista sijoitusyhtiöistä.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee kaikkia Aberdeen Standard Investments -konserniin kuuluvia yhtiöitä (lailliset sijoitusyhtiöt, jotka hallinnoivat asiakkaillemme tarjoamiamme tuotteita ja palveluja). Luettelo näistä konserniyrityksistä löytyy kotisivuiltamme - www.aberdeenstandard.com/legal-and-regulatory.

Aberdeen Standard Investments on globaali sijoituskonserni, jolla on johtavia institutionaalisia ja tukkumyyntiliikkeitä, markkinoiden johtavia järjestelmiä sekä pitkäaikaisia strategisia kumppanuuksia kaikkialla maailmassa.

Yhteystietomme

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöstä tai keräämistämme tiedoista, ota meihin yhteyttä:

FAO Data Protection Officer

Aberdeen Standard Investments

Bow Bells House  1 Bread Street London EC4M 9HH

dataprotectionofficer@aberdeenstandard.com

Mitä tietoa keräämme ja käsittelemme

Keräämme ja käsittelemme mm. seuraavia henkilötietoja sinusta:

  • Tietoa siitä, kuka olet esim. nimesi, syntymäpäiväsi ja yhteystietosi
  • Käyttämääsi tuotteeseemme tai palveluumme liittyvät tiedot esim. tilitietosi
  • Tietoa yhteydenotoistasi esim. tapaamiset, puhelinsoitot, sähköpostit / kirjeet
  • Tietoa, joka kerätään automaattisesti esim. evästeiden kautta, kun vierailet sivuillamme
  • Tietoa siitä, että olet vieraillut toimistossamme esim. valvontakameran kuva
  • Arkaluonteiseksi luokiteltua tietoa esim. terveystietosi
  • Alaikäiset eivät saa ostaa meiltä tuotteita tai palveluja. Lapsi voidaan kuitenkin nimetä tiettyjen rahastojen edunsaajaksi vanhempien tai huoltajan päätöksellä. Näissä tapauksessa keräämme rajoitetusti tietoa lapsen tunnistamiseksi (esim. nimi, ikä, sukupuoli).

Kun keräämme ja käsittelemme arkaluonteista tietoa, tietoa kerätään ja käytetään vain, kun tarvitsemme sitä tarjotaksemme pyytämäsi tuotteen tai palvelun, lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi ja kun olemme saaneet nimenomaisen suostumuksesi näiden tietojen käsittelyyn.

Mistä keräämme henkilötietoja

Voimme kerätä henkilötietoja suoraan sinulta tai useista eri lähteistä, mm.:

  • Tuotteen tai palvelun hakemuslomake
  • Puhelinkeskustelu
  • Lähettämäsi kirjeet tai sähköpostit
  • Tapaamisesi kehitys- ja suhdepäälliköidemme kanssa
  • Rekisteröitymisesi tapahtumaamme
  • Vastaat kyselyyn, jotta ymmärrämme paremmin sinua paremmin ja voimme parantaa tuotteitamme ja palvelujamme
  • Osallistut kilpailuihin esim. voittaaksesi lippuja sponsoroimiimme urheilutapahtumiin
  • Verkkopalvelumme, kuten verkkosivut, sosiaalinen media ja mobiilisovellukset. Voimme myös kerätä tietoa sinusta muista paikoista kuten yrityshakemistoista ja muista kaupallisista tai julkisista lähteistä esim. tietojemme tarkastamiseksi tai parantamiseksi (kuten osoitteesi) tai saadaksemme paremmat yhteystiedot, jos emme ole saaneet sinuun yhteyttä.
  • Jos sinulla on talousneuvonantaja, hän on luultavasti luovuttanut keräämämme ja käsittelemämme tiedon puolestasi.

Miksi keräämme ja käsittelemme tietoa

Suhtaudumme yksityisyyteesi erittäin vakavasti ja keräämme/käsittelemme henkilötietojasi vain silloin, kun se on tarpeen, reilua ja laillista.  Keräämme ja käsittelemme tietojasi ainoastaan silloin, kun täytämme tietosuojalakien käsittelyehdot. Nämä ovat:

  • se on tarpeen pyytämäsi tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi esim. jos haluat sijoittaa rahastoihimme tai tuotteisiimme, tarvitsemme joitakin henkilötietoja mm. nimesi, osoitteesi, syntymäpäiväsi ja tilitietosi
  • se on tarpeen juridisten tai määräystenmukaisten velvoitteidemme täyttämiseksi esim. vuosikertomuksen lähettämiseksi, ehtojen muutoksista tiedottamiseen tai petosten havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi
  • se on Aberdeen Standard Investmentsin oikeutetuissa intresseissä esim. toimittaaksemme asianmukaista tietoa ja opastusta, jotta olet tietoinen vaihtoehdoista, joilla saat parhaan lopputuloksen tuotteesta tai sijoituksesta; kun meidän on käsiteltävä tietojasi sinun ja tarpeittesi ymmärtämiseksi, jotta voimme lähettää sinulle asiaankuuluvampaa viestintää tuotteistasi sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. Kun käsittely on oikeutetuissa intresseissämme, suoritamme aina arvioinnin varmistaaksemme, että tämä henkilötietojesi käyttö ei ole liiallista, tarpeetonta tai tarpeettoman tunkeilevaa
  • olet antanut meille suostumuksesi käyttää tietojasi tällä tavoin. Jos esim. keräämme henkilötietoja tietyn tyyppistä suoramarkkinointia varten

Jos et halua, että keräämme ja käytämme henkilötietojasi tällä tavoin, emme ehkä voi tarjota sinulle tuotteitamme tai palvelujamme.

Markkinointi ja analysointi

Kun olet antanut meille suostumuksesi (tai et ole vastustanut kysyttäessä), lähetämme tietoa Aberdeen Standard Investmentsin tarjoamista tuotteista ja palveluista sekä muiden Standard Life Aberdeen plc:n osien ja/tai sellaisten kumppaniemme tuotteista ja palveluista, joiden kanssa olemme solmineet sponsorisopimuksen tai vastaavan kumppanuussopimuksen. Vaikka aineisto saattaa viitata kolmanteen osapuoleen, me (ei kolmas osapuoli) lähetämme sinulle tietoa tapahtumista ja sponsoroinnista. Olemme valinneet yhteistyökumppaneiksemme osapuolia, joiden tuotteiden ja palvelujen uskomme kiinnostavan ja hyödyntävän sinua.

Voit peruuttaa suostumuksesi tai hallinnoida mieltymyksiäsi ottamalla meihin yhteyttä (katso luku Yhteystietomme)

Käytämme joskus järjestelmiä, joilla teemme automatisoituja päätöksiä hallussamme oleviin henkilötietoihisi perustuen - tai joita saamme kerätä ja käsitellä muilta. . Automatisoidut päätökset voivat vaikuttaa tarjoamiimme tuotteisiin, palveluihin ja ominaisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Käytämme automatisoituja palveluja seuraavasti:

  • Tuotteiden ja palvelujen räätälöintiin esim. sijoittamalla sinut samoihin ryhmiin samanlaisten asiakkaiden kanssa tekemään päätöksiä tuotteista ja palveluista, joita tarjoamme tarpeittesi täyttämiseksi
  • Kun suunnittelemme ja parannamme verkkopalvelujamme täyttääksemme jatkuvaa opastusta ja tukea koskevat vaatimuksesi

Kenen kanssa jaamme tietosi ja miksi Voimme jakaa tietosi sisäisesti ja kolmansien osapuolten kanssa luvun "Miksi keräämme ja käsittelemme tietojasi" mukaisesti.

Jaamme tietosi seuraavien kanssa:

  • Aberdeen Standard Investments -konsernin ja Standard Life Aberdeen plc:n muut osat, jotka auttavat meitä tarjoamaan käyttämäsi tuotteet tai palvelut
  • Luottolaitokset luottotarkastusta ja henkilöllisyyden tunnistusta varten
  • Neuvonantajasi, omaisuudenhoitajasi ja liikekumppanisi, kun se on tarpeen osana sopimaasi tuotetta tai palvelua
  • Yritykset, jotka olemme valinneet tukemaan meitä tuotteiden ja palvelujen tarjoamisessa sinulle ja muille asiakkaillemme. Esim. tutkimus-, konsultti- ja teknologiayritykset, jotka auttavat meitä parantamaan palvelujamme sinulle
  • Yritykset, jotka voivat auttaa meitä ottamaan sinuun yhteyttä, esim. internetpalveluntarjoajasi
  • Viranomaiset; ml Ison Britannian Financial Conduct Authority ja Information Commissioner's Office (ICO)
  • Viranomaiset ja virastot, jotka tukevat meitä (tai joille luovutamme tietoa) rikosten ehkäisyssä ja havaitsemisessa sekä verovirasto (HM Revenue & Customs) veroraportointia varten.

Missä tietosi käsitellään

Suurin osa tiedoistasi käsitellään Isossa Britanniassa ja ETA-alueella.

Tietojasi voidaan kuitenkin käsitellä ETA-alueen ulkopuolella, mm. Yhdysvalloissa, Hongkongissa, Singaporessa ja Intiassa, meidän tai yhteiskumppaniemme toimesta.

Jos tietojasi käsitellään ETA-alueen ulkopuolella, ryhdymme lisätoimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojesi suojaustaso on vähintään samalla tasolla kuin Isossa Britanniassa tai ETA-alueella ts. solmimme sopimuksia toimittajiemme kanssa ja tarkastamme säännöllisesti, että he täyttävät velvoitteensa.

Miten me suojaamme tietojasi Suhtaudumme tietojen ja järjestelmien suojaukseen erittäin vakavasti ja pyrimme aina täyttämään velvoitteemme. Kaikki keräämämme, tallentamamme tai käyttämämme henkilötiedot, sekä paperilla, verkossa että muilla medioilla, suojataan asianmukaisilla suojaustoimenpiteillä tietosuojavelvoitteidemme mukaisesti.

Tietosi on suojattu tarkastuksilla, jotka on suunniteltu minimoimaan tahattomat, huolimattomuudesta johtuvat tai tahalliset menetykset ja vahingot. Työntekijämme suojaavat arkaluonteisia tai luottamuksellisia tietoja, kun he tallentavat tai siirtävät tietoja ja heidän on suoritettava vuosittain aiheeseen liittyvä koulutus.

Turvatarkastuksemme ovat alan standardien ja hyvien käytäntöjen mukaisia; ne luovat hallitun ympäristön, joka tehokkaasti hallinnoi tietojesi luottamuksellisuuteen, yksityisyyteen ja saatavuuteen kohdistuvia riskejä.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi

Tuotteiden ja sijoitusten tarjoamiseksi sekä juridisten ja määräystenmukaisten velvoitteidemme täyttämiseksi säilytämme henkilötietojasi ja tekemiämme kopioita (ts. puheluitasi) niin kauan kuin olet asiakkaamme.

Meidän on säilytettävä tietojasi erilaisista juridisista ja säädöksellisistä syistä, vaikka sinulla ei enää ole asiakassuhdetta meihin. Säilytysaika vaihtelee ja tarkastamme säännöllisesti säilytysajat varmistaaksemme, että ne ovat lakien ja määräysten mukaisia.

Oikeutesi

Tietosuojalakien mukaan sinulla on eräitä oikeuksia, joita voit käyttää tietyissä tilanteissa. Ne ovat:

  • oikeus saada tietää miten ja miksi me käsittelemme henkilötietojasi
  • oikeus tarkastella sinuun liittyviä henkilötietoja
  • oikeus korjata virheelliset tai puutteelliset tiedot
  • oikeus pyytää henkilötietojen poistoa
  • oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä
  • oikeus tietojen siirtoon
  • oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä (esim. profilointi tai suoramarkkinointi)
  • oikeus kieltää automaattinen päätöksenteko (ml. profilointi), joka vaikuttaa sinuun merkittävästi tai juridisesti

Lisätietoja oikeuksistasi ja siitä, miten voit käyttää niitä, saat ottamalla meihin yhteyttä (katso "Yhteystietomme").

Valituksen tekeminen

Pyrimme aina keräämään, käyttämään ja suojaamaan henkilötietosi tietosuojalakien mukaisesti. Jos olet sitä mieltä, että emme ole käsitelleet tietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti, kerro meille siitä välittömästi (katso Yhteystietomme) ja me pyrimme parhaamme mukaan korjaamaan asian.

Toivomme, että voimme ratkaista kaikki valituksesi, mutta jos et ole tyytyväinen, sinulla on oikeus valittaa oman maasi tietosuojaviranomaiselle. Tämä on voimassa riippumatta siitä, oletko tehnyt meille valituksen.

Paikallisen tietosuojavaltuutetun yhteystiedot löytyvät sivustosta:

www.ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm

Riskivaroitus
Riskivaroitus - Ennen sijoittamista sijoittajien tulisi huolella harkita sijoitustavoitetta, riskejä, palkkioita ja kuluja. Tämä ja muut tärkeät tiedot on kerrottu rahastoesitteessä ja avaintietoasiakirjassa. Tiedot ovat siksi vain viitteellisiä eikä niitä tule pitää tarjouksena, suosituksena tai kehotuksena käydä kauppaa millään arvopapereilla ja rahoitusvälineillä.